Lakeland Terriër: Ontdek hier alles over dit ras [foto's] (2024)

De Lakeland Terriër heeft een apart en typerend uiterlijk, wat ook meteen de reden is dat veel mensen dit een fijn hondenras vinden. Vandaar dat wij dit artikel hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over de Lakeland Terrier.

In dit blog ontdek je alles wat je moet weten over de Lakeland Terriër als hond. Zo staan we stil bij de uiterlijke kenmerken, het gedrag, het karakter, hoe je een Lakeland Terrier kunt verzorgen, de omgang met kindjes en de aanschaf van dit hondenras.

Mocht je naderhand nog vragen hebben, laat jezelf dan horen in de comments onderaan de pagina. We komen graag met je in contact. Laten we bij het begin beginnen!

Lakeland Terriër: Ontdek hier alles over dit ras [foto's] (1)

Wil je een gelukkige hond? Hier zijn 30+ tips die je moet weten!

Laat je voornaam en e-mailadres achter en ontvang een gratis E-Book met 30+ tips & tricks voor honden!

Inhoudsopgave

  1. Wat zijn de kenmerken van een Lakeland Terriër?
  2. Wat voor karakter heeft een Lakeland Terriër?
  3. Hoe verzorg je een Lakeland Terriër?
    • Voeding
    • Vachtverzorging
  4. Is een Lakeland Terriër geschikt voor een gezin met kindjes?
  5. De aanschaf van een Lakeland Terriër

Wat zijn de kenmerken van een Lakeland Terriër?

De Lakeland Terriër werd oorspronkelijk gefokt in het Lakedistrict in het noorden van Engeland. Dit district heeft enkele ruige gebieden met rotsen, zoals bijvoorbeeld in de graafschappen Cumberland en Westmorland. In deze gebieden leefden veel vossen die in het lammerseizoen op de schapen en hun jongen jaagden.

De Lakeland Terriër had als taak om de schapen tegen de vos te beschermen. Een ideale taak voor deze honden omdat ze over een goed jachtinstinct beschikken. Nu worden deze honden vooral als gezinshond gehouden.

Dit Engels hondenras heeft een schofthoogte tussen de 30 en 40 centimeter hoog. Teefjes wegen tussen de 6 en 7 kilogram, reuen zijn zwaarder, ze wegen tussen de 8 en 9 kilogram. Dit maakt het een kleine honden ras. Ze hebben een dikke, harde vacht die bestaat uit een ondervacht en een bovenvacht. Hun vacht is waterdicht.

Dit niet verharende hondenras is verkrijgbaar in meerdere prachtige kleuren namelijk: black and tan, bleu and tan, rood/grijs, rood, tarwekleurig, leverkleurig en zwart.
Ze worden ongeveer 13 tot 14 jaar oud.

Ze hebben een korte, gespierde rug en dragen hun staart hoog. Hun korte oren hangen naar voren en voor hun donkere ogen smelt iedere hondeneigenaar. De Lakeland Terriër heeft een opvallend, ietwat huppend loopje.

Lakeland Terriër: Ontdek hier alles over dit ras [foto's] (2)

Wat voor karakter heeft een Lakeland Terriër?

De Lakeland Terriër is een hond met een vriendelijk karakter
Ze zijn dol op hun baasje en op andere mensen om hen heen. Ze beschikken over veel energie. Ze houden er ook van om lange wandelingen te maken en om te spelen in de tuin.

Het is voor deze honden belangrijk om hun energie kwijt te kunnen, hun baasjes moeten dan ook meerdere keren per dag tijd hebben om flink te gaan wandelen met hun hond. Je maakt deze honden blij met een grote tuin waarin ze lekker kunnen rennen. Hou er wel rekening mee dat ze veel en graag graven.

Net als andere Terriërs, kan ook de Lakeland Terriër eigenwijs zijn. Een consequente aanpak is voor deze honden zeker van belang. Omdat het intelligente honden zijn, kun je ze commando’s makkelijk aanleren. Dit kun je zelf doen. Je kunt er ook voor kiezen om samen met je Lakeland Terriër een puppycursus te volgen. Dit is ook belangrijk voor de socialisatie, want de Lakeland Terriër is naar andere honden zeker geen allemansvriend.

Als ze al jong vertrouwd raken met andere honden, zullen ze rustiger reageren als ze een hond tegen komen. Als een Lakeland Terriër enthousiast is of waakt, kan hij flink blaffen. Hij is hierin wel te corrigeren.

Lakeland Terriër: Ontdek hier alles over dit ras [foto's] (3)

Hoe verzorg je een Lakeland Terriër?

Net als bij andere rassen is het belangrijk om deze honden een goede verzorging te bieden. Meld je hond aan bij een goede dierenarts. Deze dierenarts zal de gezondheid van je hond goed controleren en zorgen dat je hond tijdig de juiste inentingen krijgt.

Ook kun je bij de dierenarts allerlei handig advies en hulpmiddelen verkrijgen. Laten we hieronder even stil staan bij de juiste voeding en vachtverzorging. Lees snel verder.

Voeding

Deze Terriër is een kleinere hond die dagelijks veel energie verbruikt. Voor alle kleinere honden is het belangrijk om het voer in kleinere porties verdeeld over de dag aan te bieden. Het is het beste om te kiezen voor goede brokjes hond. Op deze brokken moet de hond goed kauwen, wat goed is voor de spijsvertering.

Kies voor puppy’s voor goede brokken puppy, die speciaal geschikt zijn voor honden die in de groei zijn. Geef deze brokken totdat de hond een maand of tien oud is. Daarna kies je voor een brok voor volwassen honden. Vanaf een jaar of acht raden we speciale senioren hondenbrokken aan.

Geef je hond af en toe een lekker honden koekje als beloning, maar overdrijf hierin niet. Twijfel je of je de goede hoeveelheid brokken geeft, weeg je hond dan regelmatig. Zo kun je snel zien of je hond een gezond gewicht heeft. De meeste dierenartsen hebben in hun wachtruimte een weegschaal staan waar je gratis gebruik van kunt maken.

Vachtverzorging

De Lakeland Terriër heeft een dikke, stugge vacht die wekelijks geborsteld moet worden. We adviseren om hiervoor een slicker borstel voor hond te gebruiken. Dit is een brede borstel met ijzeren pennen die de dode haren uit de ondervacht verwijdert.

Wrijf je hond meerdere keren per week schoon met een zachte, droge honden handdoek. Hiermee zal de vacht vrijwel volledig schoon worden. Was de hond een aantal keren per jaar voor extra frisheid. Dit kun je bij mooi weer buiten doen. Gebruik tijdens het wassen een speciale hond shampoo of puppy shampo voor kortharige honden, om de vacht te reinigen en te verzorgen.

Als je het niet prettig vindt om je hond thuis te wassen, kun je er ook voor kiezen om je hond te wassen in een speciale wasruimte voor honden. Steeds meer dieren speciaalzaken bieden de mogelijkheid om daar de hond te wassen. Ze bieden naast een op maat verstelbaar hondenbadkuip ook verzorgingsproducten aan om je hond heerlijk te vertroetelen.

Drie keer per jaar moet de Lakeland Terriër geplukt worden bij de trimsalon. Tijdens het plukken worden de oude haren die nog in de vacht zitten er met de hand of een speciaal mesje “uitgeplukt”. Hierdoor blijft de vacht het hele jaar door mooi. Ook de haren aan de binnenkant van de oren moeten regelmatig geplukt worden om de gehoorgang vrij te houden.

Vraag bij de trimsalon meteen of ze de nageltjes van je hond kunnen controleren als je merkt dat deze lang aan het worden zijn. Controleer het gebit van de hond een aantal keren per maand en poets bij tandplak de tanden van je hond met tandenborstel voor hond. Ook de oren moeten goed gecontroleerd worden op eventuele ontstekingen en oorsmeer.

Lakeland Terriër: Ontdek hier alles over dit ras [foto's] (4)

Is een Lakeland Terriër geschikt voor een gezin met kindjes?

Een Lakeland Terriër is een echte familiehond. Dit ras kan het goed vinden met kinderen van alle leeftijden. Ze zijn dan ook zeker geschikt als huisdier voor gezinnen met jonge kinderen.

Ze genieten ervan om met de kinderen te spelen en om gezellig bij ze op de bank te liggen. Je maakt ze ook blij met een flinke boswandeling met het hele gezin. Jonge kinderen kunnen nog niet alleen gaan wandelen met de Lake Terriër, omdat deze honden vrij druk zijn aan de lijn.
Spreek met de kinderen wel een aantal regels af zodat iedereen in het gezin dezelfde regels toepast.

Ook al staat dit ras bekend als een echte gezinshond, laat je kind nooit alleen met de hond. Zorg ervoor dat er altijd een volwassene bij het kind en de hond aanwezig is

De aanschaf van een Lakeland Terriër

Ben je van plan om een Lakeland Terriër in huis te halen? Dan is het van belang om rekening te houden met een aantal dingen. De plek waar je de hond aanschaft moet voorzien zijn van goede voorzieningen voor alle honden.

Of je de hond nu bij een goed aangeschreven asiel of een erkende fokker haalt. Let er ook op dat de papieren van de hond compleet zijn en dat deze in de Nederlandse taal zijn. Een erkende fokker is te herkennen aan de volgende factoren: de fokker fokt niet meer dan drie rassen, de honden zijn ingeënt en ontwormt en hiervoor zijn bewijzen aanwezig, het dierenpaspoort begint met 528-NL, de fokker zorgt ervoor dat de honden met mensen te maken hebben zodat ze sociaal worden, de moeder van het nestje is aanwezig en de fokker of eigenaar heeft alle wettelijk verplichte papieren.

Bij betrouwbare fokkers kun je ook vragen stellen over de betrouwbaarheid en over eventuele erfelijke aandoeningen. Zij zullen hier geen geheim van maken. Ook kun je meerdere keren terecht bij de betreffende fokker. Kortom, je kunt jezelf veel ellende besparen door goed onderzoek te doen bij de fokker.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met de juiste informatie over de Lakeland Terrier. Mocht je nog toevoegingen of opmerkingen hebben, laat je dan horen in de reacties hieronder. We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Lakeland Terriër: Ontdek hier alles over dit ras [foto's] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5359

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.